söndag 1 november 2009

Basset
Pärlor:
Japanska Miyuki
nr 11/0
i färgerna "black",
"white" och "silverlined dark topaz"

Tråd:
Silverfärgad metalltråd
0,30 mm tjock

Längd:
4 cm

Höjd:
1,5 cm

Svårighetsgrad:
**

Övrigt:
Mönstret till basseten
finns här:

7 kommentarer:

 1. Wow, vad du är duktig och flitig. Jag har kikat rundt på båda dina bloggar och är verkligen imponerad. Jag blir alltid lika glad när jag ser att det även pysslas hemma och inte bara i slöjdsalen. Dina ord om syslöjden värmde också rejält.
  En liten pärldjursfråga: Vilken sorts tråd använder du. Både den jag har hemma (Panduro) och den jag har i skolan ger ett ganska sladdrigt resultat. Min dotter håller just nu på med en påfågel och den kommer aldrig att kunna stå så fint som dina fåglar gör. Mina elever blir ofta besvikna när det inte blir som de tänkt sig.
  Mvh
  Karoline

  SvaraRadera
 2. ÅÅÅ vad fina! Jag har oxå hållt på med sånna pärldjur men nu har jag övergått till att virka amigurumis, du får gärna spana in dom på min blogg.

  http://thessansamigurumis.blogg.se

  SvaraRadera
 3. Karoline! Vad roligt att du tycker om pärldjuren! :) Vad gäller tråden så använder jag en väldigt tunn tråd på bara 0,16 mm, eftersom de pärlor jag använder är ca 2 mm. Det krävs att man drar åt tråden och håller den spänd mellan varven om man använder en tunn tråd för att djuret inte ska bli sladdriga. Koppartråd är bra, den brukar vara mjuk och lätt att arbeta med, man ska undvika mässing, den är oftast ganska hård att jobba med. Fördelen med en tunn tråd är att man lätt kan trä tråden flera gånger genom hålen. Jag har provat tjocklekar från 0,16 till 0,30 mm, men det kan bli svårt om tråden är tjockare än 0.25-0,30 mm. Man får prova sig fram med vad man gillar och vad som passar till ens pärlor. Jag rekommenderar parltorget.se, där finns det metalltråd i hur många olika tjocklekar som helst! :)
  // Kram Elsa

  SvaraRadera
 4. En sak till Karoline! Det är lätt att lösa om t,ex en fågel blir sladdrig och hängande i halsen, ta då en bit TJOCK metalltråd, typ 0.80 mm, böj till en liten ögla längst ner på tråden och stick in den oböjda änden underifrån kroppen och in i halsen. Sen är det bara att fästa öglan med lite lim på djurets undersida spå det inte syns så mycket! :)

  SvaraRadera
 5. Tack! Jag kan länka till mönstret om du vill! Om du tittar lite längre ner har jag virkat en grön och en rosa drake tidigare, oxå söta tycker jag!

  SvaraRadera
 6. Åh, så många fina pärldjur du gör! Glad att jag hittade hit, jag kommer att följa dig för att se dina fina skapelse =) Vet inte hur många gånger jag har försökt mig på pärldjur, men det har inte hittills lyckats. Men nu har jag fått ny inspiration tack vare dig, måste bara testa igen =)
  Ha en skön fredag!
  Kram Rita

  SvaraRadera
 7. Tack för dina otroligt fina ord Rita! Det är ju ännu roligare och göra pärldjuren när man får så fina kommentarer! :)

  SvaraRadera